Основен архитектураКак архитект Сандра Копин съчувствено актуализира модерна къща във Уилтшир

Как архитект Сандра Копин съчувствено актуализира модерна къща във Уилтшир

Кредит: Дилън Томас

"Всеки елемент служи за цел", казва Сандра Копин от модерния имот, който актуализира за собствения си дом, като пренарежда материали по пътя, така че да не се губи нищо.

Сандра Копин живееше в Highpoint II на Бертолд Любеткин, известен труд от ранното модерно движение, но със семейство на две дъщери, тя и съпругът й Нико дойдоха, че малък апартамент в Хайгейт, N6, колкото и да е архитектурно прогресивен за 1930-те, беше по-скоро тесен през почивните дни.

Шансът за отваряне на уебсайт за собственост ги изпрати до Уилтшир, където Модерна къща, нуждаеща се от любов и грижи, беше на пазара.

Това беше къщата Ansty Plum, построена за Роджър Ригби и съпругата му Патрисия през 1964г.

Тя стои отстрани на стръмен бряг, в задната част на който са древна пътека и гора; напротив, зад още дървета, са малката църква на селото и сграда от 16 век, известна като The Commandery, препратка към рицарите болници, които са притежавали имението през Средновековието.

Работейки за Arup, Ригби беше настроен към инженерството и дизайна, въпреки че самият той не беше нито инженер, нито дизайнер.

За архитект се обърна към своя приятел и колега сър Филип Доусън. Доусън видя, че мястото се нуждае от подпорна стена; над това той наклони един плосък покрив, подпрян на дървена конструкция. Основните фасади на къщата са изцяло оградени в стъкло.

Къщата е реализирана от младши архитект в офиса на Аруп: Дейвид Левит (по-късно от Левит Бернщайн), известен с центъра на Брунсвик в Блумсбъри. Строителните ограничения и ограниченият бюджет означаваха, че дизайнът се връща към същественото. „Всеки елемент служи за цел“, казва Сандра, докосвайки един от дървените стълбове, поддържащи покрива.

Строгата икономия на строителството създава своя собствена естетика, която има още по-голяма привлекателност в разточителния 21 век.

Къщата скоро беше завършена, но продължи да се развива, ангажирайки въображението на приятелите на Ригбис Питър и Алисън Смитсън, архитекти на сградата на The Economist на улица Сейнт Джеймс, SW1, която имаше къща наблизо. Наред с други подобрения, Питър проектира леко издигаща се пътека и рампа, които се удвояват отново върху себе си, както за облекчаване на наклона, така и за увеличаване на видимата степен на парцел, който е само една трета от декар.

Изолацията едва ли е била обмисляна в епоха преди енергийната криза през 70-те години. Въпреки че Копините искаха да сведат интервенциите си до минимум, посещенията в студените зимни дни ги убеждаваха да инсталират отопление. Подът на жилищното пространство на приземния етаж - както дневната, така и кухнята - беше зает с подово отопление от термопомпа с източник на въздух и в духа на първоначалната простота, положен с бетонни павета от плочи, земята до гладка повърхност. Малко разширение беше направено към отделното студио.

Правило на къщата е, че всичко трябва да бъде преобърнато, където е възможно, като по този начин цинкът, който се отстрани от разпадащия се покрив, се появи отново като плотове на масата, опирайки се на индустриални скоби. Резултатът е дело на благоговение, любов и изобретателност, чиято резервна красота е противоотрова на консуматорството и излишъка.

За да научите повече за Coppin Dockray Architects, посетете www.coppindockray.co.uk


Категория:
Поглед зад кулисите на годишната розова феерия на Франция в парка Багател
Невероятни неща, които никога не сте знаели за дуела, от Уелингтън и Линкълн до отровена наденица на 12 крачки